Waarom dit manifest?

Autoprijzen van personenauto’s moeten inclusief BTW, transparant, uniform en duidelijk zijn en zonder commercieel voordeel voor autobedrijven die de grenzen opzoeken van de platformen. De platformen moeten gaan optreden en dit manifest helpt hun daarbij door met elkaar uitsluitend een eerlijk aanbod online te zetten. We vinden dat autobedrijven die zich niet aan de regels houden uitgesloten moeten worden van het adverteren op de betreffende website. Autoriteiten op hun beurt dienen op te treden tegen autobedrijven die de regels overtreden want de koper moet niet misleid worden voor zijn aankoop.

Jouw inschrijving bij het manifest “Ex BTW – Weg Ermee” resulteert in:

  • Autokopers krijgen een prettige gebruikservaring (Advertenties zonder misleiding);
  • Meldingen registreren van autobedrijven die de regels overtreden en de ontwikkelingen monitoren om samen een betere online autohandel aan te bieden;
  • Contact opnemen en druk uitoefenen voor wat betreft de naleving van de geldende wet- en regelgeving op stakeholders die aan de Nederlandse automarkt gelieerd zijn zoals: occasion portals, autobedrijven, dealergroepen, belangenverenigingen en de autoriteiten.

Stop het exclusief BTW adverteren van personenauto’s. Het is tijd voor eerlijkheid en transparantie voor online personenauto-advertenties.

Maart 2021.